Yer fıstığı, fındık ve cevize elveda! Beslenme uzmanlarına göre en kalorisiz kuruyemiş
Kaju Fıstığı: Sağlık Açısından Etkileyici Bir Kuruyemiş
Son dönemlerde popülerliği hızla artan kaju, sağlıklı atıştırmalıklar arasında yerini sağlamlaştırıyor. Magnezyum ve diğer önemli mineraller açısından zengin içeriği sayesinde tüketicilerin favorisi haline gelen kaju fıstığı, beslenme uzmanları tarafından da öneriliyor.
Beslenme uzmanı Helena Rodero, TikTok’ta paylaştığı videoyla kajunun sağlığa olan faydalarını vurguluyor. Sağlıklı yağlar içeren kaju fıstığının, magnezyum bakımından zengin olması ve tok tutma özelliği ile dikkat çekiyor. Ayrıca, 18 adet kajunun yalnızca 125 kalori içerdiğini belirterek, sağlıklı ve düşük kalorili bir atıştırmalık olduğunu ifade ediyor.
Kaju fıstığı, kuruyemiş grubuna dahil edilse de aslında Anacardium occidentale ağacının tohumudur. Beyazımsı rengi ve tereyağını andıran tadıyla öne çıkan kaju fıstığı, kardiyovasküler sisteme destek olan tekli doymamış yağ asitlerini içerir.
Ayrıca, kaju fıstığı kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, çinko, bakır, C vitamini, K vitamini, folik asit ve niasin gibi önemli mineral ve vitaminleri barındırır. Antioksidan ve antiinflamatuar etkileri ile genel sağlık üzerinde olumlu rol oynar.
Magnezyum açısından zengin olan kaju fıstığı, kas gevşemesini teşvik ederek ağrıları hafifletir ve antiinflamatuar özellikleri ile sağlığı destekler. Kemik ve kas sağlığını güçlendiren kaju fıstığı, genel kalp sağlığına olumlu etkiler sağlar.
Bunun yanı sıra, kan dolaşımını iyileştirme, kabızlıkla mücadele etme ve kolajen üretimine katkıda bulunma gibi önemli fonksiyonları da vardır. Ancak kaju fıstığının “ham” olarak tüketilmemesi gerektiği unutulmamalıdır. İşlenmiş ve güvenli hale getirilmiş ürünleri tercih etmek önemlidir.
Sağlıklı bir tercih olan kaju fıstığını günlük diyetinize ekleyerek, besleyici ve lezzetli bir atıştırmalıkla sağlıklı yaşamınıza katkıda bulunabilirsiniz.